بحران کیفیت بتن در صنعت ساختمان

مدتی است که بتن تولید شده در صنعت ساختمان، کیفیت سابق را ندارد و برخی از فعالان این عرصه، می گویند که حتی استاندارد هم نیست. حالا دبیر کانون سراسری انجمن تولیدکنندگان بتن آماده، می گوید که وزارت صمت آن ها را مجبور کرده که از کلینکر دپو شده برای ساخت سیمان استفاده کنند که طبیعتاً کیفیت خود را از دست داده اند و در نهایت، بتن را هم غیراستاندارد می سازند.


به گزارش پرشین سازه ، محرم کریمی می گوید که مدت هاست تولیدکنندگان سیمان به این امر وادار شده اند و تقصیری به عهده آن ها نیست. بر اساس گفته های ایشان، ۶۲ درصد تولید سیمان کشور به شکل فله ای و ۳۸ درصد هم به شکل کیسه ای تولید می شود.


 

کریمی می گوید که سیمان مزبور در نهایت به ۱۰۰ میلیون متر مکعب بتن تبدیل خواهد شد که بیشتر مواقع در امور ساختمان سازی و مسکن سازی استفاده می شود. در حال حاضر، ۱۵۰۰ کارخانه به تولید بتن مشغول هستند و نزدیک به ۲۰ هزار کامیون نیز وظیفه حمل این بتن ها را به محل پروژه، بر عهده دارند. بنابراین ساز و کار تولید سیمان و بتن کاملاً مشخص است.


این عضو کانون سراسری انجمن تولیدکنندگان بتن آماده اعلام کرد که پروسه تولید و حمل بتن نیازمند دقت بالایی است. از آن جایی که این محصول به سرعت فاسد می شود، باید در زمان محدود به پروژه رسیده و مصرف شود.


وی تاکید کرد که سیمان فله فقط در محل های خاصی، تخیله می شود و نمی توان آن را در کارگاه ها ذخیره کرد. به همین دلیل است که اصلی ترین مشتری سیمان فله، کارخانه های تولید بتن هستند و ۹۰ درصد سیمان تولیدی به دست آن ها می رسد. صرفاً بخش ناچیزی از سیمان به دست پروژه های عمرانی یا دیگر صنایع می رسد.


یکی از اصلی ترین دلایل مصرف بالای سیمان در کارخانه های تولید بتن، این است که به هرحال، فروش بتن آماده در کشور خیلی بالاست و تخمین زده می شود که این محصول سه برابر سیمان فروش دارد. اما با این وجود، متاسفانه مسئولین امر شناخت دقیقی نسبت به این محصول ندارند و نمی دانند که باید چه استانداردهایی در تولید آن رعایت شود. حتی وابستگی بتن آماده به منابع ملی هم نتوانسته آنها را نسبت به این موضوع حساس تر کند.


منبع : اخبار صنعت ساختمان

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *